Sage Live komt volgend jaar naar België

Sage-ceo Stephen Kelly op het podium van de Sage Summit 2016 in Chicago. © DN
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De cloud accounting oplossing Sage Live wordt begin volgend jaar ook in ons land gelanceerd. Sage Live draait op Salesforce en wordt nu ook naar het nieuwe Salesforce Lightning platform gebracht.

Sage en Salesforce zetten hun samenwerking al in mei 2015 op. Sage Live is een volledige cloudoplossing die real-time bedrijfsinformatie mogelijk maakt. Voor een publiek van 15.000 klanten, partners en ondernemers kondigde Sage-ceo Stephen Kelly nu aan dat Sage Live omgezet wordt naar het nieuwe Salesforce Lightning platform. Dat moet de oplossing een blinkende ‘consumentenervaring’ brengen, en dat op eender welk scherm: desktop, laptop, tablet of smartphone. Op de Sage Summit in Chicago krijgen bezoekers alvast een demo.

“Sage Live maakt real-time accounting via de cloud mogelijk en dat betekent een radicale verandering voor boekhouding en facturatie”, aldus de ceo.

In een gesprek met Data News bevestigt Alex Dossche, sinds kort de managing director van Sage Belgium, dat Sage Live ook in ons land beschikbaar wordt en dat vanaf begin volgend jaar. Ook de Sage One oplossing staat op de planning voor volgend jaar. Op kortere termijn, vanaf 1 oktober, plant het bedrijf een Belgische introductie van het X3 ERP-pakket. “Die software wordt volledig gelokaliseerd op maat van de Belgische markt, en zal ook door een apart Belgisch team ondersteund worden”, verduidelijkt Dossche. Tot voor kort gebeurde die ondersteuning nog vanuit Frankrijk.

Op langere termijn wil Sage ook de portefeuille van producten verder gaan rationaliseren. “DbFact, Sage 50 en DigiDesk hebben zoveel onderlinge raakpunten dat we ze wel moeten laten evolueren naar één product”, aldus Dossche. Nu zijn dat nog applicaties met eigen codebases, databases en veschillende technologie. “Rationaliseren is dus zeker aan de orde, maar wat we zeker nooit gaan doen is onze klanten een verplichte migratie opdringen”, klinkt het.

Sage telt in ons land zowat 65 werknemers en draait ongeveer 10 miljoen euro omzet. De verkoop gebeurt hoofdzakelijk via het indirect kanaal van zowat 150 partners.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content