Sage naar IBM of SAP?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Britse softwarebedrijf Sage, één van Europa’s grootste softwarebouwers, zou het hof worden gemaakt door zowel IBM als SAP.

Het Britse softwarebedrijf Sage, één van Europa’s grootste softwarebouwers, zou het hof worden gemaakt door zowel IBM als SAP. Dat blijkt althans uit bronnen van het Britse it-magazine Computing. Sage zou met beide bedrijven in gesprek zijn. Volgens de ‘insider bij Sage’ zou een overname door een groter bedrijf “goed zijn voor de business”.

Sage heeft, aldus nog de bron, ambitieuze plannen om binnen 5 jaar zijn klantenbestand te verdubbelen. “Maar de structuur van de organisatie beperkt ons.” Een overname zou dan helpen om interne processen te kunnen stroomlijnen en één en ander te herstructureren. Het Sage-merk zou, zelfs na een overname, nog steeds gehanteerd kunnen worden, klinkt het. Computing wist geen officiële reactie te verkrijgen van de genoemde bedrijven.

Sage bouwt bedrijfssoftware – erp, boekhouding, hr, crm, …- voornamelijk voor kmo’s. Het Britse bedrijf draaide in 2010 een omzet van zo’n 1,6 miljard euro en is daarmee na SAP het tweede grootste softwarebedrijf van Europa. Sage telt 13.000 werknemers in 24 landen wereldwijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content