SAIT Zenitel wint Europese Tetra-deal

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

SAIT Zenitel, het vroegere Zenitel Belgium, gaat Tetra-infrastructuur leveren aan het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie.

SAIT Zenitel, het vroegere Zenitel Belgium, gaat Tetra-infrastructuur leveren aan het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie.

In de 5 gebouwen van de Raad van de Europese Unie, de Europese instelling waarin ministers van de verschillende lidstaten zetelen, gebruiken de interne veiligheidsdiensten vandaag twee afzonderlijke, niet compatibele radiocommunicatie-infrastructuren: enerzijds een analoog netwerk, anderzijds een digitaal Tetrapol-netwerk. Het secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie wilde beide vervangen door één radionetwerk op basis van Tetra-technologie.

Het schreef daarvoor vorig jaar een aanbestedingsprocedure uit, die SAIT Zenitel (dat is de nieuwe naam van Zenitel Belgium, nvdr) onlangs won. Het gaat om een contract van ruim 1,3 miljoen euro.

SAIT Zenitel levert een gebruiksklaar Tetra-netwerk met in- en outdoor dekking. Het gaat grotendeels om Motorola-materiaal: base stations, repeaters, draagbare Tetra-radio’s, accessoires en randapparatuur. De implementatie is vandaag aan de gang en zou in het najaar worden afgerond. SAIT Zenitel staat ook in voor het onderhoud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content