Samenwerking Enisa – Europol

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Het Europese securityagentschap Enisa en de Europese politieorganisatie Europol werken nauwer samen in de strijd tegen cybermisdaad.

Op het hoofdkwartier van Europol in het Nederlandse Den Haag hebben Enisa (European Network- and Information Security Agency) en Europol een samenwerkingsovereenkomst getekend. Concreet zal nauwer worden samengewerkt in het kader van het European CyberCrime Centre (EC3) van Europol, met het oog op de ondersteuning van EU lidstaten en instellingen bij het voorkomen en

Bestrijden van cybermisdaad.

Naast het uitwisselen van kennis en expertise, het uitwerken van gezamenlijke rapporten (over onder meer ‘best practices’) en de uitbouw van de cyberverdediging door training en meer security besef. In het verleden werd al samengewerkt rond informatie over de aanpak van botnets (verzamelingen van ‘gekaapte’ computers) en best practices voor Cert’s (computer emergency response teams). Het EC3 biedt Europol een focus op de verschillende vormen van cybermisdaad, in het kader van Europols bestrijding van georganiseerde misdaad, terrorisme en andere misdrijven die de grenzen van een land overstijgen.

Het EC3 ging ging in januari 2013 van start.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content