Samsung bevestigt (per ongeluk) komst van Galaxy S4 Mini

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Dat er op korte termijn een miniversie van de populaire Galaxy S4-smartphone komt, is nu vrijwel zeker. Samsung zette het toestel per ongeluk zelf op zijn website.

Er waren al geruchten over de komst van een Galaxy S4 Mini, een kleinere versie van Samsungs toptelefoon die in juni of juli aangekondigd zou worden. Deze geruchten lijken nu te worden bevestigd, en wel door Samsung zelf. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft het toestel per ongeluk in de Appstore-sectie van zijn website geplaatst.

Samsung zette het foutje snel recht, maar een Israëlische site genaamd TGSpot heeft er wel een screenshot van kunnen maken. Er lekten eerder al foto’s uit van de Samsung Galaxy S4 Mini.

Volgens de verwachtingen krijgt deze ‘mini-smartphone’ een 4,3 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels en een dualcore-processor van 1,6 GHz. Het topmodel heeft een full-HD-scherm van 5 inch en een vierkernige processor van 1,9 inch.

Naast de Galaxy S4 Mini, komen er naar verluidt nog twee andere varianten van Samsungs vlaggenschip: de waterdichte en stofbestendige Galaxy S4 Active en de Galaxy S4 Zoom, waarbij de focus ligt op de camera.

UPDATE: Samsung heeft bekend gemaakt dat het op 20 juni een evenement houdt in Londen, waar nieuwe mobiele toestellen (zowel één of meerdere Galaxy-apparaten als Windows Phones) boven de doopvont zullen worden gehouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content