Samsung breekt met Apple als toeleverancier

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Samsung was lange tijd Apple’s belangrijkste leverancier van LCD-schermen voor de iPhone en iPad. Maar nu de patentenstrijd tussen beide hardwaregiganten alsmaar vuriger wordt, loopt hun leveranciersrelatie definitief op de klippen.

Samsung was lange tijd Apple’s belangrijkste leverancier van LCD-schermen voor de iPhone en iPad. Maar nu de patentenstrijd tussen beide hardwaregiganten alsmaar vuriger wordt, loopt hun leveranciersrelatie definitief op de klippen. Het lijkt wel de elfendertigste aflevering van een eentonige feuilleton.

In de eerste helft van 2012 was Apple nog de belangrijkste klant van Samsung wat betreft het aanleveren van LCD-displays. Dit jaar liep het patentendispuut tussen beiden echter alsmaar verder uit de hand. Daarom zette Apple Samsung buitenspel door bestellingen te plaatsen bij andere toeleveranciers van LCD-panalen – meer bepaald LG en Sharp. Bijgevolg stopt Samsung nu definitief met het leveren van displays aan Apple. Dat meldt The Korea Times op basis van een hooggeplaatste maar niet nader genoemde bron bij Samsung.

Het verliezen van een dermate grote klant berokkent Samsung wel wat schade, maar de Koreaanse fabrikant kan dit inkomstenverlies naar eigen zeggen compenseren met de bestellingen die het ontvangt van vooraanstaande bedrijven zoals Amazon en vanuit zijn consumentenelektronicadivisie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content