Samsung en Apple begraven patentenstrijdbijl, behalve in de VS

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple en Samsung laten wederzijdse klachten over patenten vallen in onder meer Japan, Zuid-Korea, Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië, maar niet in de VS. Dat melden de twee elektronicareuzen.

Apple en Samsung zijn al sinds 2011 verwikkeld in een patentenoorlog. Wereldwijd hebben beide bedrijven elkaar meermaals voor de rechter gedaagd voor de schending van patenten.

Zo beschuldigde Apple zijn Zuid-Koreaanse concurrent ervan het design van de iPhone en iPad te hebben gekopieerd. Samsung claimde dan weer dat Apple zonder toestemming bepaalde technologieën van Samsung-toestellen zou hebben overgenomen – zoals de wijze waarop foto’s, muziek- en videobestanden op verschillende apparaten gesynchroniseerd worden en een methode om filmpjes te schieten en verzenden over het internet.

Zowel Samsung als Apple hebben al sommetjes moeten betalen vanwege patentinbreuken, maar geen van beide bedrijven slaagde er écht in het pleit te beslechten voor de rechtbank. Verschillende rechtbanken suggereerden daarom dat de twee bedrijven beter tot een onderling akkoord zouden komen in plaats van elkaar voor de rechter te blijven slepen.

En kijk: de twee elektronicagiganten laten nu in een gezamenlijk persbericht verstaan dat ze alle wederzijdse juridische klachten laten vallen, behalve dan in de Verenigde Staten.
Dat betekent wel dat lopende juridische procedures in Australië, Japan, Zuid-Korea, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië gestopt worden. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content