Samsung en Microsoft sluiten patentendeal

Microsoft en Samsung gaan patenten delen. De twee ict-grootheden hebben afspraken gemaakt over het gebruiken van technologie in Android-apparaten waarvan Microsoft patenten heeft.

Microsoft en Samsung gaan patenten delen. De twee ict-grootheden hebben afspraken gemaakt over het gebruiken van technologie in Android-apparaten waarvan Microsoft patenten heeft.

Ook kan het Amerikaanse ict-bedrijf rekenen op het gebruik van Samsungs patenten, zonder hierbij kans te maken op gerechtelijke procedures. Bovendien moet Samsung Microsoft volgens de overeenkomst voor elke verkocht Android smartphone en tablet een bepaald bedrag betalen. Gedetailleerde informatie over de afspraak wordt niet vrijgegeven.

Het Koreaanse ict-bedrijf Samsung is op dit moment met Apple in een patentenoorlog verzeild geraakt, waarbij de bedrijven elkaar over een weer van na-aperij en patentenschending beschuldigen.

Nu Microsoft en Samsung een deal hebben gemaakt, is de kans erg klein geworden dat die twee ict-giganten elkaar ook in de patentenoorlog zullen aanvallen. Microsoft sloot eerder deals met Acer en HTC, dat ook veel gebruik maakt van Google’s Android-besturingssysteem. Er is niets bekend over een afspraak tussen Google en Microsoft.

Schone lei

Samsung heeft in de deal wel toegezegd samen met Microsoft mee te werken in de marketing en de ontwikkeling van Windows Phone 7, waarvan 27 september 2011 de nieuwste versie (7.5) werd gelanceerd. Microsoft is blij met de patentenovereenkomsten.

Microsoft-bazen Brad Smith en Horacio Gutierre: ‘Sommige mensen klagen over de impact die patenten hebben op Android en software-innovatie, maar als grote bedrijven zich aansluiten bij patentendeals, dan creeër je daarmee toch een schone lei?’

I.s.m. Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content