Samsung Galaxy S II best bestand tegen winterkoude

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nu wetenschappers beweren dat we in de toekomst elk jaar een ijzig koude winter mogen verwachten, zal u de keuze van uw gsm of smartphone in de toekomst misschien ook laten afhangen van zijn bestendigheid tegen vriestemperaturen. Het Finse MikroPC, zo meldt Tweakers, ging aan de slag met 15 smartphones en enkele ‘feature phones’ (gewone gsm’s). Ze werden in een klimaatkamer gelegd, waarna bij elke nieuwe test de temperatuur met 5 graden verlaagd werd, tot uiteindelijk geen enkele telefoon meer werkte. Het minst bestand tegen koude temperaturen waren de Apple iPhone 4 en de Nokia N9.

Nu wetenschappers beweren dat we in de toekomst elk jaar een ijzig koude winter mogen verwachten, zal u de keuze van uw gsm of smartphone in de toekomst misschien ook laten afhangen van zijn bestendigheid tegen vriestemperaturen.

Het Finse MikroPC, zo meldt Tweakers, ging aan de slag met 15 smartphones en enkele ‘feature phones’ (gewone gsm’s). Ze werden in een klimaatkamer gelegd, waarna bij elke nieuwe test de temperatuur met 5 graden verlaagd werd, tot uiteindelijk geen enkele telefoon meer werkte.

Het minst bestand tegen koude temperaturen waren de Apple iPhone 4 en de Nokia N9. Bij nul graden waren alle toestellen nog in orde, maar bij -5°C vertoonden die twee al problemen. De N9 meldde batterijproblemen en de iPhone 4 gaf een sim-kaartfout aan.

Bij -10°C begaf de batterij van iPhone het finaal, maar ook bij de toestellen met een lcd-scherm waren er problemen. Bij koude temperaturen stijgt de viscositeit in de vloeibare kristallen van lcd-schermen, waardoor ze veel trager gaan werken. Bij -15 en -20°C werkte bijna geen enkele smartphone meer, meestal omdat de batterij bij koude temperaturen nog onvoldoende spanning kon vasthouden. Eén ervan bleef werken tot -35°C: de Samsung Galaxy S II. Ondanks de zware vriestemperaturen bleef het amoled-scherm de hele tijd voldoende reactief.

Van alle telefoons hielden twee feature phones van Nokia (de Nokia C1-01 en de Nokia E65) het uit tot maar liefst -40°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content