‘Samsung Galaxy S4 goedkoper dan iPhone’

© Mashable
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De eerste vermoedelijke prijzen van de Samsung Galaxy S4 zijn opgedoken. Een Amerikaanse site speculeert op 620 dollar (ongeveer 480 euro), een Italiaanse op 599 euro. Hoe dan ook lijkt de superphone goedkoper te worden dan de iPhone.

De website GSMArena achterhaalde op basis van documenten van Samsung dat de ‘geschatte retailwaarde’ van de Galaxy S4 579 dollar bedraagt, ofwel een goeie 445 euro. Vermoedelijk moet daar nog wel verkooptaks bijgerekend worden. In New York bedraagt die bijvoorbeeld 7 procent, wat een totaal van 620 dollar of een kleine 480 euro geeft. Ook een Italiaanse Android-site beweert gelekte documenten te hebben kunnen inkijken, en speculeert op een prijs van 599 euro.

Hoewel we dit soort nieuws altijd met een korreltje zout moeten opvatten, is het toch wel waarschijnlijk dat het nieuwe paradepaardje van Samsung goedkoper zal uitvallen dan de iPhone 5 van Apple, die voor een prijs vanaf 699 verkocht wordt. Samsung heeft zelf namelijk ook al gesuggereerd dat de S4 minder kostelijk wordt dan zijn grote rivaal.

De Galaxy S4 valt vooral op vanwege zijn achtkernige (!) processor, en zijn focus op software. Het toestel wordt vanaf eind volgende maand verkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content