Samsung: Galaxy S4 in april, goedkopere Note II voor Europa?

© Reuters

De geruchtenmolen over de grootste smartphone-maker ter wereld draait op volle toeren. Samsung zou voor 2013 een reeks indrukwekkende gadgets op stapel hebben staan.

De nieuwste geruchten worden de wereld in gestuurd door de website SamMobile, die schrijft op gezag van anonieme Samsung-insiders.

Zoals steeds moet dat met een korrel zout genomen worden. Maar iets is beter dan niets. In tegenstelling tot Apple slaagt Samsung er namelijk wél in om informatie over nieuwe producten binnenshuis te houden.

Terwijl alles over de iPhone 5 al weken voor de lancering bekend was, wist de wereld zo goed als niks over de Galaxy S3. Samsungs ingenieurs en designers werken in de grootste geheimhouding. Prototypes van de Galaxy S3 werden zelfs binnen de gebouwen in verzegelde koffertjes van de ene beveiligde ruimte naar de andere gedragen.

Project J

Het interessantste gerucht betreft het mysterieuze ‘Poject J’. Volgens SamMobile’s bronnen zou dat de Galaxy S4 zijn. Die zou een quadcore-processor meekrijgen, een HD amoled-scherm van 5 inch, een camera van niet minder dan 13 megapixels en de nieuwste versie van het besturingssysteem Android, wellicht met Samsungs Touchwiz-modificaties, die door veel gebruikers de hemel in geprezen worden, maar net zo goed verfoeid worden door Android-puristen.

De anonieme bron stelt dat het toestel gelanceerd wordt in april. Dat zou net iets minder dan een jaar na de Galaxy S3 zijn. Die werd voorgesteld in mei.

Samsung zou in Europa uitpakken met een light–versie van de Galaxy Note II, de ‘phablet’ (=’phone’ + ’tablet’) die dit jaar een onverwachte hit werd en vooral in Azië razend hard over de toonbank gaat. Samsung wil naar verluidt iedereen aan de mammoetschermen krijgen.

De Note II heeft een 5,5 inch-super amoled scherm met een resolutie van 720×1280- pixels. De Europese Note-light zou het met een iets minder breedbeeldglorie moeten stellen, al zijn de exacte details wat dat betreft niet bekend. Ook de S-Pen (de meegeleverde stylus) zou wegvallen. Net als een deel van de prijs, dus.

Jumbo-tablet

Over mammoetschermen gesproken: Samsung heeft naar verluidt ook een tablet met een 13,3 inch-scherm in petto. Ter vergelijking: dat van de iPad meet 9,7 inch in de diagonaal. Het nieuwe toestel moet de concurrentie aangaan met de Transformer van Asus en zou dus ook een aankoppelbaar toetsenbord meekrijgen.

Of het hier om een Android-tablet gaat, is niet duidelijk, meldt SamMobile. Het kan bijgevolg ook Windows RT of Windows 8 zijn. In dat geval mikt Samsung op de Surface-tablets van Microsoft als grootste concurrenten. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content