Samsung Galaxy S4 kampt met netwerkproblemen

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Meerdere Samsung Galaxy S4-gebruikers klagen over netwerkproblemen. Sommige toestellen raken niet geconnecteerd met routers van het merk D-Link. Samsung en D-Link erkennen het probleem.

Op diverse internetfora lopen klachten binnen van Samsung Galaxy S4-gebruikers die moeite hebben om verbinding te maken met WiFi-netwerken – soms wordt er geen verbinding gemaakt, en eens verbonden, valt het netwerk systematisch weg. De problemen doen zich voor met routers van D-Link (voornamelijk met de DIR-655 en de DIR-855 routers). Dat schrijft technologiesite ZDNet.

Samsung heeft tegenover ZDNet toegegeven dat er netwerkproblemen zijn: “De oorzaak ligt bij de firmware van bepaalde access points van D-Link routers. Klanten dienen hun firmware te updaten of rebooten”. Bij sommige gebruikers houden de problemen aan, ook na het installeren van andere firmware.

Ook D-Link bevestigt het probleem, en zoekt naar een oplossing. Intussen raadt het klanten aan in te loggen in de webinterface van de router en de functie ‘Wireless Multimedia Extensions’ uit te zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content