Samsung Galaxy S5 is groter mét vingerafdrukscanner

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Enkele uren voor de officiële voorstelling van Samsungs nieuwe vlaggenschip zijn dan toch de specs van de Galaxy S5 gelekt. Van onze verslaggever Frederik Tibau op het Mobile World Congress in Barcelona

Met een schermdiagonaal van 5 inch is de S5 alvast een pak groter dan zijn voorganger, en komt hij zelfs in de buurt van de eerste phablet die Samsung ruim twee jaar geleden in de markt zette, de Galaxy Note 1.

De gelekte beelden tonen ook enkele nieuwe software features , zoals een ‘download booster’, een toepassing die 4G en wifi combineert om sneller zwaardere downloads mogelijk te maken. Ook iOS 7, de laatste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem, combineert wifi en 4G.

De Galaxy S5 zou water- en stof-bestendig zijn, en krijgt op het eerste zicht een ruig en ingedeukt plastieken jasje aangemeten. Uit de gelekte informatie blijkt dat er op de achterzijde een 16 megapixel camera voorzien is die supersnel (in 0.3 seconden) kan focussen en beelden kan schieten.

Nog nieuw zijn de vingerafdrukscanner, die we al kennen van op de laatste iPhone. In totaal zou de scanner op de S5 3 verschillende afdrukken kunnen herkennen, en je zal ook kunnen betalen met behulp van je vinger.

Naast de stappenteller en de calorieënteller (die al werden geïntroduceerd op de S4) trekt Samsung verder de health-kaart en is er een hartslagmeter te vinden op het toestel. Daarbij zou je je wijsvinger op de sensor aan de achterkant van het toestel moeten plaatsen, waarna de app je je hartslag laat zien.

Het toestel op de gelekte beelden draait op Android 4.4 KitKat en Samsungs eigen TouchWiz interface, en toont ‘rondere’ icoontjes dan voorheen.

Wat design betreft heeft het toestel veel weg van zijn voorganger, al ziet het er ook iets robuuster uit. Op termijn zou er een metalen ‘premium’ versie worden gelanceerd, maar die geruchten konden nog niet worden bevestigd.

Om 20 uur trapt het officiële persevenement af in Barcelona, waarna we u heel wat meer details kunnen bezorgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content