Samsung Galaxy S5-smartphone vanaf nu verkrijgbaar in België

© Belga

De Galaxy S5 van Samsung is overal ter wereld gelanceerd, ook in België. De smartphone moet de terugvallende verkoop op verzadigde en concurrentiële markten weer op gang trekken.

Samsung biedt zijn Galaxy S5 nu overal ter wereld aan. Daarnaast zijn ook de Gear 2-smartwatch en de Gear Fit-armband in de verkoop gegaan.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf, dat in 2013 bijna 300 miljoen smartphones verkocht, rekent op deze nieuwe topsmartphone om de ongebreidelde groei van de laatste jaren, waaraan het zijn stevige positie als marktleider dankt, terug te vinden.

Experten betreuren echter de afwezigheid van een functie of design dat het toestel duidelijk onderscheidt van de concurrentie. “It can swim, but it won’t make any waves”, schrijft The Wall Street Journal. De Amerikaanse krant verwijst op ironische wijze naar de ‘waterproof’-eigenschappen van de S5.

Samsung maakte deze week pessimistische voorspellingen voor zijn financiële prestaties op korte termijn. Voor de eerste drie maanden van het jaar gaat het bedrijf uit van een daling van de operationele resultaten voor het twee opeenvolgende kwartaal. Het merk verwacht een opbrengst van 8.400 miljard won (5,79 miljard euro), een daling van 4,3% tegenover dezelfde periode in 2013. Toch voorziet de groep een winstverhoging van 1,08% ten opzichte van de drie laatste maanden van 2013.

De producenten van prijzige smartphones lijden onder de verzadiging van de rijpe markten. Onder meer in Noord-Amerika en Europa ligt het uitrustingscijfer zeer hoogt en is de concurrentie moordend. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content