Samsung Galaxy S5 wordt gelanceerd op 24 februari

© Reuters
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

De Samsung Galaxy S5, de nieuwe kanjer in de smartphone-lijn van Samsung, wordt zo goed als zeker eind deze maand voorgesteld op het Mobile World Congress in Barcelona.

De Galaxy S5 wordt de opvolger van de razend populaire Galaxy S4 van vorig jaar en het nieuwe vlaggenschip van de Galaxy-productlijn die van Samsung de grootste smartphone-fabrikant ter wereld maakte. Qua hoeveelheid opwinding die ze veroorzaakt, moet deze lancering alleen die van de nieuwe iPhone laten voorgaan.

Spektakel

Samsung heeft aangekondigd dat het op 24 mei een ‘Unpacked 5’-evenement houdt in Barcelona. Zegt het ostentatieve nummer ‘5’ in de titel nog niet genoeg, dan heeft de Koreaanse elektronicagigant laten weten dat er die dag een ‘zeer belangrijk’ nieuw product voorgesteld wordt.

Samsung lanceert zijn nieuwe Galaxy S-toestellen doorgaans rond deze tijd van het jaar en deed dat voorheen ook al op het Mobile World Congres in de Catalaanse hoofdstad. Vorig jaar hield het een eigen evenement in New York, maar de houterige, ietwat seksistische spektakel daar zorgde hier en daar voor gefronste wenkbrauwen.

Nieuw design

Zoals gebruikelijk gonst het van de geruchten over de Galaxy S5. Volgens de consensus in de technologiepers zou het toestel uitgerust worden met de laatste generatie supersnelle processoren (welke dat precies zijn, hangt af van de markt waar het verkocht wordt), 3 gigabyte RAM-geheugen, een ultrahoge-resolutiescherm van 2560×1440 pixels met een diagonaal iets boven 5 inch, een 16 megapixel-camera en een uit de kluiten gewassen batterij.

De Galaxy S5 zou breken met het design van de Galaxy S4, die op zijn beurt de kritiek kreeg dat hij teveel op de Galaxy S3 leek. Naar verluidt zouden er deze keer twee versies van de telefoon gelanceerd worden: een dure metalen en een iets goedkopere die van plastic gemaakt is.

Toeters en bellen

De Galaxy S5 zou ook de fysieke knoppen van zijn voorgangers achterwege laten. Voor het eerst zou Samsung gebruik maken van de virtuele knoppen op het scherm uit de ‘pure’ versie van het besturingssysteem Android. Het toestel zou gelanceerd worden met KitKat 4.4 de laatste versie van Android. Volgens sommige lekken zou Samsung naar het voorbeeld van Apple voor een versimpelde ‘platte’ vormgeving kiezen en een hoop grafische toeters en bellen en animaties achterweg laten.

Samsung is niet de enige smartphonefabrikant die de komende weken een nieuw vlaggenschip lanceert. HTC komt met een opvolger voor de HTC One en LG met één voor de G2. Beide toestellen konden overal op positieve reacties rekenen, maar commercieel konden ze zich niet meten met de Galaxy S4. Te vermoeden valt dan ook dat het voor de S5 alleen met de iPhone bikkelen zal zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content