Samsung genoemd in corruptie-onderzoek

© Reuters
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Politie in Zuid-Korea heeft tijdens een raid de kantoren van Samsung onderzocht.

Zuid-Koreaanse agenten hebben de kantoren van de gigant onderzocht in een onderzoek naar politieke corruptie. “Aanklagers hebben ons kantoor in Seoul bezocht. Wij hebben verder geen commentaar,” meldde een woordvoerder aan technologiesite Cnet.

Zuid-Korea is momenteel verwikkeld in een politiek schandaal rond de president en Samsung, als een van de grootste bedrijven van het land, lijkt daar ook in te worden meegesleurd. President Park Geun-hye zou een oude vriendin toegang hebben gegeven tot confidentiële informatie. En die vriendin, Choi Soon-sil, zou daar grof geld mee hebben verdiend. Onder meer omdat Samsung, wederom volgens de geruchten, 2,8 miljoen euro zou hebben gedoneerd aan het bedrijf van Choi. Choi en haar dochter werden op drie november gearresteerd.

Het is een zoveelste acte in wat voor Samsung ondertussen de proporties van een Griekse tragedie begint aan te nemen. Na de explosieve lancering van de Samsung Galaxy Note 7 en een terugroepactie voor vuur-vattende wasmachines vielen de winstcijfers van het bedrijf al stevig tegen. Samsung publiceerde deze week ook een open brief, waarin het zich verontschuldigt voor de problemen met de Note 7.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content