Samsung haalt Galaxy Note 7 definitief uit verkoop

© Digital Trends
Wim Kopinga Freelance journalist

Samsung gaat niet alleen de verkoop, maar ook de productie van zijn omstreden smartphone, de Galaxy Note 7, definitief stopzetten. Dat maakte het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf dinsdag bekend. De smartphone kampt met het risico op oververhitting. De verkoop van dit toestel werd al verschillende malen opgeschort na incidenten waarbij ook gewonden vielen. De hele heisa deed al 17 miljard dollar aan beurswaarde van Samsung verdampen.

Samsung is er niet in geslaagd om de batterijproblemen op te lossen en trok uiteindelijk de stekker uit de smartphone met groot scherm, die de handschoen had moeten opnemen tegen de iPhone van het Amerikaanse Apple en andere smartphones uit het hogere segment.

Vannacht werd de verkoop en het inruilen van de eerder verkochte toestellen al stopgezet.Ook vroeg het Koreaanse bedrijf aan gebruikers om het toestel uit te zetten, om brandgevaar te voorkomen.

Het stopzetten van de productie is een drastische stap, en komt er nadat ook vervangtoestellen die Samsung aan eigenaars van een Galaxy Note 7 bezorgd had, mogelijke defecten vertoonden aan de batterij. In de Verenigde Staten had de autoriteit voor de veiligheid van consumentenproducten gebruikers al gewaarschuwd om het toestel niet te gebruiken wegens ongerustheid over meer incidenten met oververhitting.

2,5 miljoen exemplaren gingen terug

Samsung introduceerde de Galaxy Note 7 in augustus en riep 2,5 miljoen smartphones terug nadat de mogelijke problemen van oververhitting aan het licht kwamen. Bij vervangtoestellen die het bedrijf kort daarna aan eigenaars bezorgde, bleken de problemen nog niet opgelost. Samsung onderzoekt nu de incidenten met de vervangtoestellen, waarvan het bedrijf dacht dat ze veilig waren.

Belgische klanten krijgen geld terug

De 1.200 mensen die in België een toestel bestelden, kunnen hun geld terugvragen of een andere Samsung-smartphone kiezen en het verschil bijbetalen of terugkrijgen, zegt Samsung-woordvoerder Koen Dekoning. ‘We gaan de distributeurs nu op de hoogte brengen, maar onze klanten kunnen in elk geval hun geld terugvragen bij hun verkooppunt.’ Het toestel kostte in ons land 849 euro.

Geen onoverkombare ramp voor Samsung

De problemen en de slechte communicatie van Samsung rond het toestel zorgen gezamenlijk voor een PR-ramp, maar het fiasco zal Samsung niet breken.

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content