Samsung herschikt Belgische salesorganisatie

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Samsung herschikt de sales- & marketingdivisies in de Benelux. In de nieuwe structuur worden veel verantwoordelijkheden voor België en Nederland voortaan gescheiden.

Samsung Electronics Benelux vernieuwt haar organisatiestructuur. Waar het bedrijf tot voor kort als Benelux-organisatie werkte, worden nu in de vernieuwde organisatiestructuur veel sales & marketing-verantwoordelijkheden voor België en Nederland gescheiden. Peter Vanhecke is daarbij sinds begin dit jaar de managing director België en Groothertogdom Luxemburg. Vanhecke was eerder tien jaar lang director sales & marketing van de audiovisuele divisie en sinds 2009 vp sales & marketing van de divisie consumentenelectronica.

De sales en marketing van Samsung-producten en -oplossingen wordt voortaan aangestuurd door Philip Stroobants, die rapporteert aan Vanhecke. Stroobants (ex-Dell) heeft als senior b2b manager ook de uitdrukkelijke opdracht om het marktaandeel in de zakelijke markt (zoals professionele led-schermen en printers) fors uit te bouwen.

Serge Vandriessche blijft verantwoordelijk voor de sales & marketing van smartphones, tablets, NotePC en smart camera’s. Consumentenelectronica zoals televisies en audioapparatuur zit bij Thierry Bossaert.

Ralph Van Lysebeth naar Samsung

De sales en marketing van de informaticaproducten wordt sinds begin dit jaar aangestuurd door Ralph Van Lysebeth. Van Lysebeth was ruim 14 jaar werkzaam bij Packard-Bell (later deel van de Acer-group), waarvan hij sinds 2004 country manager was. In maart vorig jaar werd de Belgische afdeling ontmanteld waarbij 8 van de 12 personeelsleden moesten vertrekken, inclusief Van Lysebeth. Binnen de nieuwe structuur blijven de stafafdelingen zoals operations en finance wel Benelux-verantwoordelijkheden.

Nieuwe president

Last but not least werd ook Kevin Lee benoemd tot president van Samsung Electronics Benelux. Hij volgt Dongmin Kim op. Lee wil de komende jaren de huidige groei van Samsung Electronics in de Benelux versnellen en ziet met name in de zakelijke markt veel mogelijkheden. Lee werkt al sinds 1989 voor Samsung Electronics. Voordie vervulde hij onder meer dezelfde functie in Griekenland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content