Samsung investeert in zelfrijdende wagens

© Reuters

Samsung trekt 300 miljoen dollar uit voor investeringen in technologie voor onder meer zelfrijdende auto’s. De technologiegigant heeft grote ambities op dat vlak en kocht om die reden eerder al audiobedrijf en auto-onderdelenmaker Harman voor 8 miljard dollar.

Samsung stapt in de markt van de zelfrijdende wagens en het doet dat met een investeringsfonds van 300 miljard dollar. “De tijd is aangebroken om onze intentie om de markt voor zelfrijdende auto’s te betreden duidelijk te maken”, zo liet het bedrijf weten. “Samsung is hier al een tijd op aan het broeden.”

De eerste investering door het nieuwe fonds van Samsung wordt gedaan in TTTech, een bedrijf dat zich bezighoudt met software voor zelfrijdende wagens. Hoeveel geld er in het bedrijfje wordt gestoken, is niet gekend.

Omzet

Samsung is naast maker van smartphones en televisies ook een van de grootste leveranciers van halfgeleiders ter wereld. Die brede technologische achtergrond en de ingang bij automakers via Harman geven het bedrijven het vertrouwen om zich te meten met de fikse concurrentie op de automarkt.

De concurrentie bestaat onder meer uit chipgigant Intel, dat vorige maand Mobileye overnam voor 15,3 miljard dollar. Dat bedrijf is marktleider in software voor het voorkomen van botsingen. Qualcomm, een andere chipreus, is nog altijd verwikkeld in de afronding van zijn overname van het Nederlandse NXP voor 47 miljard dollar. NXP is wereldmarktleider in chips voor auto’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content