Samsung komt met virtual reality-bril voor Galaxy Note 4

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Samsung heeft in Berlijn een futuristische bril voorgesteld die de nieuwe Galaxy Note 4 omtovert tot een heuse virtual reality-machine.

Samsung heeft in Berlijn een futuristische bril voorgesteld die de nieuwe Galaxy Note 4 omtovert tot een heuse virtual reality-machine.

Met de Gear VR zet Samsung een alternatief voor Google Cartboard in de markt (de kartonnen VR-bril voor Android-smartphones die Google onlangs voorstelde op zijn I/O ontwikkelaarsconferentie). In essentie is de VR een plastieken behuizing (mét VR-sensor van de Amerikaanse virtual reality-specialist Oculus) voor de nieuwe Galaxy Note 4-phablet.

Met de bril op hun hoofd kunnen gebruikers, simpelweg door hun hoofd te bewegen, content op een nieuwe manier ervaren. Zo wordt het mogelijk om naar beelden te kijken in 360 graden, door bekende toeristische attracties te wandelen of ondergedompeld te worden in virtuele games.

De bediening verloopt via een klein touchpaneel aan de zijkant van de bril, waar ook een terug-knop en de volumeregeling zit. Voorts is er ondersteuning voorzien voor stembediening via de S Voice-app.

“Dankzij ons partnership met Samsung konden we een virtual reality headset creëren met een schermresolutie die ongezien is”, vertelde cto John Cormack van Oculus tijdens een persevent in Berlijn (het 5.7-inch Quad HD Amoled-scherm van de Galaxy Note 4 heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels).

Samsung werkt samen met een rist partners die speciale content (films, games, educatieve contant, …) voorzien voor het toestel. Onder die partners onder meer Marvel, Warner, Cirque du Soleil, en IMAX.

De Samsung Gear VR is voorlopig enkel compatibel met de Galaxy Note 4-phablet, al zouden er binnenkort ook andere smartphones van de Koreaanse technologiegigant met de bril moeten kunnen werken.

Het toestel is nog niet te koop in België, maar zou binnenkort wel online besteld kunnen worden via de online shoppingkanalen van Samsung. De prijs zou op 199 euro afklokken.

De fabrikant bundelt de Gear VR ook met een bijhorende ‘game pad’-controller, voor een bedrag van 249 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content