Samsung lanceert tablet voor kinderen

Samsung introduceert een tablet gericht op kinderen. De Galaxy Tab 3 Kids heeft diverse educatieve apps aan boord, en bevat enkele beveiligingsopties voor ouders.

Samsung heeft de Galaxy Tab 3 Kids aangekondigd: een tablet met een scherm van 7 inch en een speciale hoes die maakt dat het apparaat tegen een stootje kan.

Op vlak van hardware is de tablet niet veel meer dan een aangepaste versie van de Samsung Galaxy Tab 3.0. Zo heeft het toestel een 1,2 GHz processor, 1 GB RAM-geheugen, 8 GB schijfruimte en een resolutie van 1024 bij 600 pixels.

Wat software betreft, is de tablet standaard uitgerust met enkele games en digitale boeken-apps. Voorts biedt het toestel toegang tot de nieuwe Kid’s Store van Samsung, een app-winkel met voornamelijk educatieve toepassingen.

Via de beveiligingsinstellingen kunnen ouders aangeven welke apps hun kinderen mogen gebruiken en hoe lang ze met het apparaat mogen spelen.

De Galaxy Tab 3 Kids is vanaf september wereldwijd verkrijgbaar. De prijs van het apparaat is nog niet bekend. (MI/eReaders.nl)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content