Samsung mikt op bedrijfswereld met Knox-security software

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een nieuw stuk software voorgesteld dat persoonlijke en corporate data op mobiele toestellen gescheiden houdt.

Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een nieuw stuk software voorgesteld dat persoonlijke en corporate data op mobiele toestellen gescheiden houdt, een sterke encryptie aanbiedt, VPN-verbindingen ondersteunt en heel wat mobile device management mogelijkheden biedt. Nu Samsung duidelijk naar de bedrijfswereld kijkt als een belangrijke groeipool voor zijn mobiele toestellen, mogen Apple en BlackBerry zich stilaan zorgen beginnen maken. Zeker nu de Zuid-Koreaanse technologiegigant met Knox een belangrijk wapen in de strijd gooit. Knox is een nieuw security-softwareprogramma dat cio’s meer controle geeft over de Samsung-smartphones die BYOD-gewijs gebruikt worden op de werkvloer,

Knox rijkt een containeroplossing aan waarmee it-managers bijvoorbeeld persoonlijke en corporate data op mobiele Android-toestellen van elkaar kunnen scheiden tot op het niveau van de apps. Ook BlackBerry biedt die mogelijkheid sinds kort aan met BlacBerry Balance, een toepassing die onlangs werd voorgesteld tijdens de presentatie van BlackBerry 10.

Voorts encrypteert (Fort?) Knox de bedrijfsgegevens (met AES 256-bit encryptie) en worden applicaties beschermd tegen gegevenslekken, virussen en andere schadelijke software. Alle belangrijke securityproblemen met Android zouden meteen worden aangepakt. De security-oplossing zou volgens Samsung ook compatibel zijn met traditionele bedrijfsinfrastructuur, ondersteunt VPN, en biedt nog heel wat andere mobile device management-mogelijkheden.

Knox is een onderdeel van het Samsung For Enterprise (SAFE)-programma, dat in het leven werd geroepen om de zakelijke oplossingen van Samsung wat meer zichtbaarheid te geven. Smartphones en tablets met het SAFE-logo zouden moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid en beveiliging.

Knox wordt in het tweede kwartaal van 2013 op de markt gebracht en zal worden meegeleverd met bepaalde Samsung Galaxy-toestellen. Het SAFE-programma wordt in het tweede kwartaal van 2013 in België uitgerold.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content