Samsung neemt Nederlandse Liquavista over

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Samsung Electronics neemt het in Eindhoven gevestigde bedrijf Liquavista over. Gimv heeft zijn belang eveneens verkocht aan Samsung.

Samsung Electronics neemt het in Eindhoven gevestigde bedrijf Liquavista over. Gimv heeft zijn belang eveneens verkocht aan Samsung.

Het in 2006 opgerichte Liquavista is een specialist in beeldschermtechnologie. Het bedrijf ontstond als een spin-off van de Philips Research Labs in Eindhoven, en zet voluit in op de zogeheten ‘electrowetting’-technologie. Die moet ervoor zorgen dat applicaties op beeldschermen in e-readers, smartphones, media players en andere draagbare devices er bijzonder kleurrijk en helder uitzien, zelfs in mindere lichtomstandigheden of in bijvoorbeeld fel zonlicht. ‘Electrowetting’ verbruikt bovendien aanzienlijk minder energie dan traditionele beeldschermtechnologie.

Gimv verkoopt belang

Met de overname van Liquavista wil Samsung een pioniersrol gaan spelen in ‘electrowetting’ in e-paper en transparante displays. De technologie kan ingepast worden op de bestaande lcd-productielijnen van de fabrikant. Investeringsmaatschappij Gimv was van bij de start betrokken bij Liquavista. In een persbericht laat de holding weten dat het zijn belang ondertussen ook verkocht heeft aan Samsung.: goed voor een positieve impact van 4,6 miljoen euro op het eigen vermogen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content