‘Samsung onthult nieuw topmodel Galaxy S6 op 1 maart’

© Reuters

Samsung stelt op 1 maart vermoedelijk zijn nieuwste vlaggenschip voor: de Galaxy S6. Die komt er wellicht in twee varianten.

Samsung heeft uitnodigingen uitgestuurd voor een evenement op 1 maart in Barcelona, aan de vooravond van het Mobile World Congress. Naar alle waarschijnlijkheid wordt daar de nieuwe Galaxy S6-smartphone voorgesteld.

De Galaxy S6 zou volgens de geruchten een 5,1 inch scherm meekrijgen, met een resolutie van 256 bij 1440 pixels. De informatieverwerking vindt voor het belangrijkste deel plaats op een achtkernige chipset van Samsung zelf.

Het toestel zou verder gaan beschikken over een intern geheugen van 3 GB en een accu van 2550 mAh, die niet verwisselbaar is. Foto’s zou de gebruiker kunnen schieten met een camera van 20 megapixels achteraan en één van 5 megapixels vooraan, voor selfies en videobellen. Samsung levert het toestel wellicht met Android 5.0 Lollipop en TouchWiz.

Twee smartphones

Vermoedelijk worden er niet één maar twee Galaxy S6-smartphones voorgesteld. Het tweede model, de Edge-variant, zou ronde hoeken hebben waarover het scherm gebogen is – er is ook al een Galaxy Note met zo’n uitvoering. In dat geval zitten een deel van de bedieningselementen als softwaretoetsen op het display aan de buitenrand.

Voor Samsung komt de lancering op een cruciaal moment. De producent verliest immers steeds meer marktaandeel aan Apple en aan andere producenten van Android-smartphones.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content