Samsung onthult ontwikkelplatform voor Internet of Things

Artik © .

Met Artik lanceert Samsung een ontwikkelomgeving en hardware om aan de slag te gaan met Internet of Things.

De Koreaanse technologiereus heeft het over bouwstenen voor wearables en connected devices. Dat kan gaan van drones tot smartwatches, maar evenzeer machines die via sensoren communiceren over hun temperatuur, productiesnelheid of andere zaken.

Zo biedt Artik een reeks ontwikkelaarstools en open API’s om dergelijke toepassingen en toestellen sneller en goedkoper te ontwerpen. De bedoeling is ook om Artik integreerbaar te maken met de Arduino IDE. Ook is het mogelijk om met de meegeleverde Temboo library snel code te genereren voor IoT-apps.

Naast de softwareomgeving zijn er ook drie chipmodules. De Artik 1 meet 12 op 12 millimeter en kan volgens Samsung smartwatches tot drie weken lang (in standby-modus) van stroom voorzien. Artik 5 meet 29 op 25 millimeter en mikt vooral op smart home hubs en toepassingen rond videostreaming.

Samsung maakt voor Artik drie verschillende chips.
Samsung maakt voor Artik drie verschillende chips.© .

Artik 10 is met zijn 39 op 29 millimeter de grootste en krachtigste chipset. Zo zou ze volgens Samsung even krachtig zijn als een smartphone en zo geschikt zijn voor thuisservers, mediahubs en persoonlijke clouds.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content