Samsung opent aanval op iPad 3

Hardwarefabrikant Samsung opent na de aankondiging van de iPad 3 direct de aanval op zijn concurrent Apple. Het bedrijf vergelijkt de nieuwe tablet met zijn eigen Galaxy Note 10.1, en claimt dat de nieuwe iPad bij introductie over heel wat minder functionaliteiten beschikt.

Hardwarefabrikant Samsung opent na de aankondiging van de iPad 3 direct de aanval op zijn concurrent Apple. Het bedrijf vergelijkt de nieuwe tablet met zijn eigen Galaxy Note 10.1, en claimt dat de nieuwe iPad bij introductie over heel wat minder functionaliteiten beschikt. De reactie van Samsung was te verwachten, want bij de aankondiging van de iPad 3 haalde Apple hard uit naar de Galaxy Tab 10.1. Vooral de apps op de Samsung-tablet moesten het hierbij ontgelden. Samsung’s reactie op de aankondiging van de nieuwe iPad gaat nog verder: het hardwarebedrijf voert een zevental functionaliteiten op die wel op de Galaxy Note 10.1 terug te vinden zijn, maar op de iPad 3 ontbreken.

Zo claimt Samsung dat de iPad 3 niet tegelijkertijd twee of meer apps kan laten zien en dat deze tablet niet eens twee apps tegelijkertijd kan draaien. Daarnaast zou de Galaxy Note 10.1 beschikken over geoptimaliseerde opties voor schrijven en tekenen, zit er handschriftherkenning op en kunnen er foto’s en plaatsjes bewerkt worden. Samsung zegt dat dit op de iPad 3 ontbreekt. Tot slot wijst Samsung er fijntjes op dat het met de Galaxy Note 10.1 mogelijk is om in de ene app aantekeningen te maken, terwijl er in de andere app content bekeken kan worden en tussen apps kan er content gekopieerd worden. Dit zou de iPad 3 ook niet kunnen.

Samsung vond het in de memo ook nodig om op de verschillen tussen beide apparaten te wijzen waar het aankomt op het aansluiten van externe apparatuur. Zo beschikt de Galaxy Note 10.1 over een geïntegreerde IR-port, kan er een muis aangesloten worden via usb 2 en kan de opslag met MicroSD uitgebreid worden tot 32 GB. Of de iPad 3 hierover beschikt, laat Samsung in het midden, maar het bedrijf wijst er tot slot nog wel even op dat de Galaxy Note 10.1 lichter en dunner is dan de nieuwe iPad.

In de memo met de verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 10.1 en de Apple iPad 3 vergeet Samsung echter wel te vermelden dat het scherm van de nieuwe iPad een beduidend hogere resolutie heeft. Zo staan de 1280 x 800 pixels van de Note 10.1 in schril contrast met 2048 x 1536 pixels van de iPad 3. Ook gaat Samsung niet in op de rekenkracht van beide apparaten.

Dit relletje rondom de introductie van de iPad 3 valt in het niet met de juridische strijd die beide kemphanen wereldwijd met elkaar voeren. Op zowel patentenvlak als qua uiterlijk pakken Samsung en Apple elkaar in verschillende landen aan.

Apple moest onlangs wat nederlagen incasseren, waardoor het bedrijf Samsung, en Motorola aan de zijlijn, een licentievoorstel heeft gedaan. Apple wil van Samsung en Motorola voor elk verkocht Android-toestel tussen de vijf en vijftien dollar ontvangen. Het is nog niet bekend of Samsung en Motorola op dit schikkingsvoorstel ingaan.

I.s.m. Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content