Samsung pakt vooral uit met Galaxy Note 10.1

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Op het Mobile World Congress schuift Samsung vooral de Galaxy Note 10.1 naar voor: mét aangepast pennetje.

Op het Mobile World Congress schuift Samsung vooral de Galaxy Note 10.1 naar voor: mét aangepast pennetje.

Een van de aankondigingen die Samsung in petto had, was de komst van de Galaxy Note 10.1. Note is de ’tussencategorie’ tussen tablets en smartphones die de fabrikant zelf creëerde. Met een 10″-scherm en een 1,4 GHz dualcore-processor is de Galaxy Note wat ons betreft toch in eerste instantie een tablet, ook al wordt die term door Samsung angstvallig vermeden in de officiële communicatie – kwestie van uit het vaarwater van de Galaxy Tab te blijven.

De Galaxy Note 10.1 draait onder Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en wordt bediend met een stylus die Samsung de S Pen noemt. Dat pennetje is drukgevoelig en die functie wil Samsung in de kijker zetten. Door harder of zachter te drukken, kun je de intensiteit regelen en kunnen tekenaars bijvoorbeeld schetsen maken. De Note 10.1 is net zoals zijn kleinere voorganger dan ook in eerste instantie bedoeld om nota’s en aantekeningen te maken. Via een sdk-kit kunnen ontwikkelaars aan de slag om apps te maken die gebruik maken van deze ’touch-mogelijkheden. Overigens levert Samsung op de Galaxy Note 10.1 aangepaste versies mee van Adobe Photoshop Touch en Adobe Ideas. In het tweede kwartaal moet het toestel beschikbaar zijn maar een richtprijs is nog niet bekend.

Voor marketeers en gadgetliefhebbers had Samsung een ander aardigheidje in petto: de Galaxy Beam; een smartphone met ingebouwde projector (15 lumen) voor het geven van bijvoorbeeld presentaties. Geen Android 4.0 trouwens op dat toestel, maar nog het oudere 2.3. Over de prijs en de beschikbaarheid werden geen uitspraken gedaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content