Samsung pompt 138 miljard euro in nieuwe technologie

© REUTERS

Samsung investeert fors in onderzoek naar nieuwe technologieën. Het Zuid-Koreaanse conglomeraat trekt de komende drie jaar 180 biljoen won (138,5 miljard euro) uit voor vernieuwing op het gebied van zaken als kunstmatige intelligentie, biofarmacie en 5G-netwerken.

Volgens Samsung zijn de investeringen nodig om in de toekomst te blijven groeien. Het bedrijf wil onder meer vooroplopen in elektronische onderdelen voor zelfrijdende auto’s. Er wordt daarom veel geld gestoken in de ontwikkeling en productie van geheugenchips. Ook wordt het onderzoeksteam voor kunstmatige intelligentie flink uitgebreid.

Van de 180 biljoen won gaat 25 biljoen won (19,2 miljard euro) specifiek naar bovenstaande onderzoeksgebieden. Samsung neemt zelf de komende drie jaar 40.000 extra werknemers aan, al stond de helft daarvan al eerder gepland. De investeringen zouden bovendien zorgen voor 700.000 extra banen in aanverwante sectoren.

4 biljoen won (3 miljard euro) gaat naar de financiering van onderaannemers lager in de toeleveringsketen. Zo wil het bedrijf voor stabiliteit zorgen, maar ook partners helpen groeien.

Een deel gaat ook naar Samsung’s incubatieprogramma voor startups. Daarbij worden 500 projecten, 200 intern en 300 extern, ondersteunt en wordt er nauwer samengewerkt met onderwijsinstellingen rond halfgeleiders.

De plannen zijn ook goed nieuws voor de Zuid-Koreaanse economie, zo stelt het concern. Driekwart van het geld is bestemd voor het Aziatische land, waar de regering bezorgd is over de afnemende economische groei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content