Samsung richt zich tot jongeren met nieuwe smartphones

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Zuid-Koreaanse hardwarefabrikant heeft twee nieuwe telefoons in zijn Galaxy-lijn aangekondigd: de Galaxy Young en de Galaxy Fame zijn relatief kleine, betaalbare toestellen voor jongeren.

Met de Galaxy Young en de Galaxy Fame wil Samsung in de eerste plaats de jeugd aanspreken. De nadruk ligt op games, bewegend beeld en geluid.

Hoewel de prijzen nog niet zijn vrijgegeven, belooft Samsung dat het om budgetvriendelijke telefoon gaat, die betaalbaar zijn voor jongeren die een eerste smartphone in huis willen halen.

De specificaties zijn bijgevolg niet even uitgebreid als die van pakweg een Galaxy SIII, maar moeten volstaan voor wie niet te veeleisend is. De Galaxy Young maakt gebruik van Android 4.1, heeft een processor van 1 Ghz, een camera van 3 megapixels, een geheugen van 4 GB (uitbreidbaar met een microSD-kaart) en een opvallend klein schermpje van 3,27 inch. De Galaxy Fame heeft grotendeels dezelfde functies, maar is iets groter (3,5 inch) en beschikt onder meer over een betere camera (5 megapixels).

Samsung heeft nog niet bekendgemaakt wanneer deze smartphones op de markt komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content