Samsung schiet met scherp: nieuwe tablet krijgt haarfijn beeld

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Galaxy Tab 3 Plus krijgt een haarfijn beeldscherm, met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Dat schrijft de website Sammobile.

De Galaxy Tab 3 Plus krijgt een haarfijn beeldscherm, met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Dat schrijft de website Sammobile.

Deze fansite ontdekte op de Samsung-website enkele profielen van te verschijnen apparaten. Eén daarvan is een tablet – genaamd de Galaxy Tab 3 Plus – met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Daarmee overtreft deze tablet de iPad met Retina-display, die over een beeldresolutie van 2048 bij 1536 pixels beschikt en volgens Apple al ‘een miljoen meer pixels heeft dan een doorsnee HDTV’. Toch is er al een tablet met een dermate hoge resolutie op de markt: de Nexus 10 van Google, geproduceerd door… Samsung. Er zijn geen andere details bekend over deze nieuwe tablet.

Naast de Galaxy Tab 3 Plus, die volgens de verwachtingen eind volgende maand voorgesteld wordt op het Mobile World Congress in Barcelona, komt Samsung wellicht ook nog aanzetten met een nieuwe Galaxy Note van 8 inch, een budgettablet van 7 inch en de Galaxy Tab 2 van 10,1 inch, die een een resolutie van 1280 bij 800 pixels meekrijgt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content