Samsung stelt Galaxy Tab 3 voor: een tablet waarmee je kunt bellen

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Samsung gaat onverminderd door met de uitbreiding van zijn tabletlijn. Al heeft de Galaxy Tab 3 niet echt veel meer te bieden dan zijn voorganger.

De Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung heeft een nieuwe tablet voorgesteld: de Galaxy Tab 3. Die moet Apple (iPad mini) en Google (Nexus 7) het vuur aan de schenen leggen. Het apparaat heeft alvast één functie die de concurrentie niet heeft: telefoneren. Al lijkt dat niet meteen handig op een toestel met een schermformaat van 7 inch.

Voor het overige zijn uiterlijk (de tablet lijkt nogal op het voorgaande model) en specificaties niet zo spectaculair: een schermresolutie van 1024 bij 600 pixels, Android 4.1 (enigszins opgesmukt met de eigen TouchWiz interface), een dualcore processor van 1.2 GHz, 8 GB of 16 GB opslagruimte (uit te breiden tot 64 GB via micro-USB, 1 GB werkgeheugen, een camera van 3 megapixels achteraan en één van 1,3 megapixels vooraan, WiFi of optioneel 3G en Bluetooth 3.0.

Hoeveel het apparaat gaat kosten is nog niet bekend – volgens de schattingen zal dat rond de 200 euro zijn. De Wifi-versie wordt wereldwijd vanaf mei uitgerold, de 3G-versie vanaf juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content