Samsung: stop wereldwijd verkoop en omruiling van Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 © .

De Zuid-Koreaanse technologiegigant Samsung heeft zijn partners overal ter wereld gevraagd om de verkoop van de Galaxy Note 7 stop te zetten, en de toestellen ook niet meer om te ruilen. Het bedrijf vraagt bovendien aan de gebruikers om hun toestel meteen uit te zetten.

De aankondiging komt er na meerdere gevallen van oververhitting van de batterij, ook met toestellen die al waren omgeruild en als “veilig” bestempeld waren.

De grootste smartphoneproducent ter wereld verklaart in een communiqué dat de beslissing genomen werd om “een diepgaand onderzoek” te kunnen voeren naar de incidenten. Samsung ging op 2 september over tot de terugroeping van 2,5 miljoen exemplaren van de Note 7, een model dat zich qua grootte tussen een smartphone en een tablet bevindt, nadat verschillende toestellen vuur hadden gevat. De terugroepactie, waarbij klanten hun toestel konden omruilen, verliep in eerste instantie goed, tot gelijkaardige problemen werden vastgesteld met de omgeruilde toestellen.

‘Zolang het onderzoek loopt’

“De veiligheid van onze klanten is onze prioriteit. Daarom vraagt Samsung aan alle operatoren en retailers om de verkoop en omruiling van de Galaxy Note 7 stop te zetten zolang het onderzoek loopt”, aldus Samsung, dat maandag al aangekondigde dat het de productievolumes aanpast. Daarnaast vraagt Samsung aan de eigenaars van de Note 7 om hun toestel “uit te zetten en niet meer te gebruiken”. De Galaxy Note 7 is niet het belangrijkste model van Samsung, maar de fabrikant lijdt wel imagoschade. Het toestel werd in augustus groots aangekondigd in New York. Belangrijkste nieuwigheid is de ontgrendeling via een irisscan.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content