Samsung test digitaal leerplatform in Vilvoorde

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Samsung schuift de papieren cursussen, rekenmachines en schoolborden opzij, en equipeert de leerlingen en leraren van TechOv Vilvoorde met Galaxy Note-tablets.

Samsung schuift de papieren cursussen, rekenmachines en schoolborden opzij, en equipeert de leerlingen en leraren van TechOv Vilvoorde met Galaxy Note-tablets.

TechOv, de school voor wetenschap en technologie in Vilvoorde, is één van de zestien scholen die wereldwijd deelnemen aan een proefproject van Samsung omtrent digitaal leren. In deze scholen test de Zuid-Koreaanse hardwaregigant zijn Smart Learning Suite uit, een digitaal leerplatform waarbij fysiek lesmateriaal vervangen wordt door tablets.

De tablets van de leerlingen zijn verbonden aan die van de leraren, aan een interactief e-board en een server. De leraar kan zowel opdrachten toewijzen aan de hele klas, als aan bepaalde leerlingen afzonderlijk. Oefeningen of testen invullen loopt voortaan via de tablet. Het lesmateriaal wordt zo ook interactiever, er kan bewegend beeld en geluid geïntegreerd worden in de cursussen.

Bovendien kan de leerkracht nauwgezet controleren waar de studenten op hun tablets mee bezig zijn. Vanachter in de klas bevindt zich een kast met batterijen die de tablets automatisch opladen. De internetverbinding voor het systeem wordt in ons land verzorgd door Belgacom.

Wanneer het project gecommercialiseerd wordt en hoeveel het de scholen zal kosten is nog niet bekend. Samsung rekent de komende tijd vooral op opbouwende feedback van de deelnemende leerlingen en leerkrachten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content