Samsung verkoopt meer smartphones dan Apple

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft tijdens het derde kwartaal zijn Amerikaanse sectorgenoot Apple voorbijgestoken als grootste verkoper van smartphones.

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft tijdens het derde kwartaal zijn Amerikaanse sectorgenoot Apple voorbijgestoken als grootste verkoper van smartphones. Samsung verkocht van juli tot en met september wereldwijd 28 miljoen smartphones, 40 procent meer dan in het kwartaal ervoor. De verkoop van de iPhone van Apple kwam uit op 17 miljoen eenheden (tegen 20 miljoen in het tweede kwartaal).

De gsm-divisie van Samsung droeg tijdens het derde kwartaal ook bij tot meer dan de helft van de operationele winst van het concern.

Door de tanende vraag naar computergeheugenchips en flatscreen-tv’s daalde de nettowinst van Samsung tijdens het derde kwartaal met bijna een kwart tot 2,2 miljard euro. De omzet steeg met 3 procent tot ruim 26 miljard euro.

Apple was slechts een kwartaal wereldwijd marktleider bij de smartphones. Het had eerder dit jaar Nokia, dat nu nog derde staat, ingehaald.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content