Samsung verliest patentenzaak, moet Apple 119 miljoen dollar

© Reuters

Samsung moet ruim 85 miljoen euro (119 miljoen dollar) betalen aan Apple. De Zuid-Koreaanse technologiereus heeft twee patenten van Apple geschonden, heeft een Amerikaanse rechter geoordeeld.

De technologiereuzen liggen al lang met elkaar in de clinch over patentschendingen. Apple beschuldigde Samsung ervan vier patenten voor smartphones te hebben geschonden. Samsung heeft echter altijd ontkend de iPhonepatenten te hebben gebruikt voor haar eigen Galaxy-smartphones.

Apple kwam ook niet ongeschonden uit de strijd. Het Amerikaanse bedrijf moet Samsung ongeveer 114.000 euro (158.000 dollar) betalen, omdat ook Apple een patent van de Zuid-Koreanen heeft geschonden.

Apple en Samsung zijn grote concurrenten op de mondiale markt voor smartphones. Ze zijn wereldwijd verwikkeld in rechtszaken waarin zij elkaar over en weer beschuldigen van inbreuk op patenten en kopieergedrag. De juridische kosten die daarmee zijn gemoeid, lopen voor de bedrijven inmiddels in de honderden miljoenen dollars. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content