Samsung vervroegt lancering Galaxy Note 4, onder druk van Apple?

Samsung Galaxy Note 4 © Belga

Samsung lanceerde woensdag vervroegd zijn nieuwe Galaxy Note 4, mogelijk onder druk van Apple, dat beweert dat zijn iPhone 6 als zoete broodjes verkocht wordt.

De Galaxy Note 4, die normaal gezien pas in oktober op de markt zou komen, is deze week reeds beschikbaar in Zuid-Korea en China. In de komende week zal het toestel zijn intrede doen in 140 extra landen.

Het Zuid-Koreaanse merk heeft nog niet verklaard waarom het de lancering versneld heeft, maar zijn beslissing komt er nadat Apple had bekend gemaakt dat het in het lanceringsweekend meer dan 10 miljoen exemplaren van zijn zesde generatie iPhones verkocht heeft.

De Galaxy Note, die begin september in Berlijn voorgesteld werd, wordt nog steeds met een pennetje geleverd, waarmee je voortaan verschillende apps tegelijkertijd kan weergeven en ook verschillende foto’s kan selecteren en deze vervolgens allemaal samen naar een gewenste plaats kan slepen. Volgens Lee Young Hee, vicepresident van Samsung mobiele afdeling, garandeert de functie, die niet in de iPhone terug te vinden is, “een unieke intuïtieve beleving”.

Samsung bleef in het tweede kwartaal wereldleider in de smartphonesector, hoewel volgens onderzoeksbureau IDC het marktaandeel van het merk sterk is gedaald. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content