Samsung voegt scheepsbouwtak en Engineering-divisie samen

© belga

De Zuid-Koreaanse groep Samsung voegt de scheepsbouwer Samsung Heavy Industries samen met Samsung Engineering. De fusie moet begin december een feit zijn, zo deelden beide dochterondernemingen van Samsung maandag mee.

Het is de bedoeling via de fusie sleutelcompetenties van Samsung Engineering onder te brengen bij Samsung Heavy Industries, de op twee na grootste scheepsbouwer ter wereld.

De Samsung-groep had de herstructurering al in de afgelopen maanden versneld. De vroegere topman van het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung, de 72-jarige Lee Kun-Hee, moest in mei in het ziekenhuis opgenomen worden na een hartaanval. Nu is een generatiewissel aan de top op komst. Zijn zoon Lee Jae Yong geldt officieus als zijn opvolger.

De fusie zal voltooid worden door een aandelenruil. De aandeelhouders van Samsung Engineering krijgen zo 2,36 aandelen in Samsung Heavy Industries per Engineering-aandeel.

Naar verwachting zal de gecumuleerde omzet stijgen van 25.000 miljard Zuid-Koreaanse won (18,8 miljard euro) in 2013 naar 40.000 miljard won (30 miljard euro), zo deelde Samsung Heavy Industries mee.

De fusie betekent dat het bedrijf de klanten zowel op zee als op land volledige oplossingen kan aanbieden, klinkt het nog.

Samsung Heavy bouwt naast conventionele schepen ook boorschepen en installaties in volle zee. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content