Samsung vraagt onderzoek naar concurrent LG na beschadigde producten

Samsung vraagt een onderzoek naar zijn concurrent LG. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant beschuldigt zijn rivaal ervan verschillende producten van het merk beschadigd te hebben in winkels in Berlijn.

Samsung meldt dat het aan het parket in Seoel gevraagd heeft een onderzoek te openen tegen de directeur en verschillende hooggeplaatste medewerkers van LG wegens smaad, beschadiging van goederen en belemmering van economische activiteiten.

Volgens Samsung werden tijdens het IFA-salon in Berlijn, waarop elektronicagiganten hun nieuwigheden voorstellen, in twee grote elektriciteitswinkels wasmachines van het merk beschadigd.

Op videobeelden is te zien hoe verschillende Aziaten, later geïdentificeerd als de leidinggevenden van LG, de scharnieren van de wasmachines vernielen.

LG ontkent de beschuldigingen gedeeltelijk: volgens het bedrijf gingen werknemers van LG wel degelijk ter plaatse, maar enkel om marktonderzoek uit te voeren. Het voegt daar fijntjes aan toe dat het wel zo is dat wasmachines ‘van een bepaald bedrijf scharnieren hebben die minder goed zijn dan die van andere bedrijven’. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content