Samsung waarschuwt voor moeizaam jaar

© Reuters

Samsung verwacht een moeizaam jaar. Dat stelde vice-voorzitter Kwon Oh-hyun maandag in zijn nieuwjaarstoespraak. Wel is het bedrijf klaar met het onderzoek naar de ontploffende Note 7.

De vice-voorzitter wees er op dat veel landen proberen hun eigen industrieën te beschermen tegen internationale concurrentie. Naast dat protectionisme zorgen ook valutaschommelingen voor onzekerheden over de groei bij Samsung. In de nieuwjaarsspeech benadrukte de bestuurder verder dat medewerkers moeten leren van fouten.

Samsung beleefde afgelopen maanden een stevige dip in smartphoneverkopen door de problemen met zijn toptoestel Galaxy Note 7, dat spontaan kon ontbranden. De fabrikant moest zijn paradepaardje terugtrekken wegens de aanhoudende problemen. Deze kostten het bedrijf circa 6 miljard dollar.

Volgens Kwon doet Samsung er alles aan om te investeren in innovaties en de bedrijfsvoering te verbeteren, zeker na het probleem met de Note 7. ,,Waar wij kampten met dit soort problemen, kon de concurrentie investeren in technologieën als kunstmatige intelligentie en big data”, stelde hij.

Intussen zou het onderzoek naar de problemen met de Galaxy Note 7 zijn afgerond, aldus de Zuid-Koreaanse krant JoongAng Ilbo. Daarvan zouden de resultaten midden januari worden bekendgemaakt. Door dat te doen hoopt het bedrijf zijn reputatie en geloofwaardigheid weer op te krikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content