Samsung werkt aan 60 Ghz wifi-technologie

© Belga

Een wifi-verbinding die tot 4,6 Gbps of 575 megabyte per seconde kan gaan. Dat hoopt Samsung op termijn te kunnen aanbieden. Al is de snelheid halen niet het enige obstakel.

De snelheid komt er door het elimineren van de zogenaamde co-channel interference ongeacht het aantal toestellen op het netwerk. Dat moet om te beginnen het verschil al verkleinen tussen de theoretische en feitelijke snelheid.

Een andere uitdaging is het beperkte bereik. Een hogere frequentie (60 GHz ten opzichte van de 2,4 GHz en 5 GHz die we vandaag kennen) betekent naast hogere snelheden ook een kleiner bereik. Maar Samsung kan naar eigen zeggen het millimeter-wave circuit design en de modemtechnologie verbeteren, in combinatie met de ontwikkeling van een nieuwe antenne die een beter bereik mogelijk moet maken.

Ook Micro beambeheerstechnolgie moet de communicatiemodule min een fractie van een milliseconde kunnen optimaliseren. Dit slaat vooral op het efficiënt houden van het netwerk naarmate de omgeving verandert (bijvoorbeeld als je beweegt met je toestel).

De technologie is volgens Samsung commercieel leefbaar. Volgens het bedrijf zullen vanaf volgend jaar de eerste 60 GHz-toestellen verschijnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content