Samsung werkt aan ‘Google Glass’ voor sporters

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Samsung is in de weer met een eigen variant op Google Glass. Maar in tegenstelling tot de zoekgigant, lijkt de Zuid-Koreaanse technologiereus zich hiermee specifiek tot sporters te willen richten.

Samsung heeft al duidelijk gemaakt de komende jaren sterk te willen inzetten op ‘wearable technology’. Een eigen smartwatch genaamd Galaxy Gear heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant al op de markt. De volgende stap lijkt een slimme bril te zijn – als we de Russische analist Eldar Murtazin mogen geloven, gaat het om de in april of mei volgend jaar te verschijnen Gear Glass.

Uit een patentaanvraag die Samsung ingediend heeft, blijkt nu dat het geen simpele kopie van Google Glass betreft, maar wel een slimme bril die gericht is op sporters.

Samsungs bril kan gelinkt worden aan je smartphone, en toont tijdens het sporten notificaties op een ingebouwd transparant schermpje. Voorts heeft het gadget oordopjes geïntegreerd, waarmee je tijdens je activiteiten naar muziek kunt luisteren of kunt telefoneren.

Er wordt dezer dagen steeds meer ingezet op draagbare gadgets voor sporters. Zo lanceerden Adidas en Garmin onlangs nog smartwatches voor respectievelijk hardlopers en golfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content