Samsung werkt aan opvouwbaar mobieltje

© SAMSUNG CSC

Samsung werkt aan een nieuwe opvouwbare mobiele telefoon. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern is van plan het nieuwe model in november te onthullen, laat de topman van de mobiele divisie Dong-Jin Koh weten aan televisiezender CNBC.

Het gerucht gaat al langer dat Samsung werkt aan een smartphone die teruggrijpt op de openklapbare gsm’s die aan het begin van deze eeuw populair waren. Volgens Koh heeft onderzoek uitgewezen dat er een markt is voor een nieuwe vouwmodel.

Het blijft wel onduidelijk hoe dat opvouwbaar model precies zal werken. Het kan dat dat Koh doelt op twee schermen die met een scharnier aan elkaar zitten, maar de Wall Street Journal schreef in juni al dat Samsung zou werken aan een plooibaar scherm. Met één doorlopend scherm dat je kan buigen.

Samsung is vandaag met voorsprong de grootste smartphoneverkoper ter wereld. Maar ziet de laatste jaren de concurrentie versterken. De Zuid-Koreanen ondervinden niet alleen hevige concurrentie van Apple, maar ook van goedkopere merken als Xiaomi en Huawei. Die doen in technisch opzicht nauwelijks meer onder voor Samsung.

Koh erkende tegenover CNBC dat een nieuwigheid bij Samsungs smartphonetak hard nodig was. ”Iedere innovatie moet relevant zijn voor onze klanten. Ze moeten meteen beseffen: dit is waarom Samsung het heeft gemaakt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content