Samsungs nieuwe Chromebook biedt “MacBook-ervaring voor kwart van de prijs”

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Samsung heeft een Chromebook-laptop in de steigers staan. Die heeft 3G en een ’tablet-chip’ aan boord.

Samsung heeft een Chromebook-laptop in de steigers staan. Die heeft 3G en een ’tablet-chip’ aan boord.

De Chromebook 550, die vorig jaar verscheen voor 449 dollar, was geen instant succes. Nu komt de zoekgigant met een nieuwe, goedkopere variant, die wederom geproduceerd werd door Samsung.

De laptop heeft een vernieuwd Chrome als besturingssysteem, en beschikt over een 11,6 inch scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels, in staat om 1080p video af te spelen. Andere specs: 16 GB opslag (en 100GB cloudopslag), 2GB werkgeheugen, een VGA-camera, Bluetooth 3.0 en HDMI- en USB-aansluitingen.

Tablet-kenmerken Het toestel komt beschikbaar in een WiFi- en een 3G-versie. Opmerkelijk is ook dat Samsung de Intel-processor links laat liggen, en deze vervangt door een dual-core ARM-chip, een processor die in vele tablets en smartphones ingebouwd zit. Evolueren laptops anno 2012 steeds meer in de richting van tablets?

Apple-design Volgens technologiesite Engadget biedt Samsungs nieuwe Chromebook “80 procent van de MackBook Air-ervaring voor een kwart van de prijs”: 249 dollar voor het basismodel met WiFi, 329 dollar voor een versie met 3G-ondersteuning. Het design heeft inderdaad wat weg van een MacBook Air. Een kwestie van tijd alvorens Apple een elfendertigste proces aanspant tegen Samsung?

Samsungs Chromebook is al te bestellen in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Er is vooralsnog geen Belgische verschijningsdatum bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content