SAN-contract Smals opnieuw naar HP

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Smals koopt opnieuw SAN-infrastructuur aan bij HP. Het hardwarebedrijf is al sinds 2006 de leverancier van opslagsystemen bij de ict-dienstenleverancier van de Belgische sociale zekerheid en gezondheidszorg. De SAN-infrastructuur van Smals is vandaag één van de grootste dergelijke installaties in België. De nieuwe opdracht loopt over 4 jaar en zou naar verluidt goed zijn voor een waarde van ‘ruim een miljoen euro’. HP moet zorgen voor de uitbreiding van de bestaande infrastructuur. Het levert SAN-switches, Storage Arrays en de nodige connectiviteit. Naast alle hardware, staat het bedrijf ook in voor de software en licenties die nodig zijn voor de installatie en het beheer van de infrastructuur, het onderhoud, de diensten voor installatie, support, opleiding en consultancy.

Smals koopt opnieuw SAN-infrastructuur aan bij HP. Het hardwarebedrijf is al sinds 2006 de leverancier van opslagsystemen bij de ict-dienstenleverancier van de Belgische sociale zekerheid en gezondheidszorg. De SAN-infrastructuur van Smals is vandaag één van de grootste dergelijke installaties in België.

De nieuwe opdracht loopt over 4 jaar en zou naar verluidt goed zijn voor een waarde van ‘ruim een miljoen euro’. HP moet zorgen voor de uitbreiding van de bestaande infrastructuur. Het levert SAN-switches, Storage Arrays en de nodige connectiviteit. Naast alle hardware, staat het bedrijf ook in voor de software en licenties die nodig zijn voor de installatie en het beheer van de infrastructuur, het onderhoud, de diensten voor installatie, support, opleiding en consultancy.

Smals koos in 2006 voor het eerst voor de EVA-opslagsystemen van HP. De SAN-opslaginfrastructuur van Smals staat momenteel onder meer in voor de prestaties en beschikbaarheid van kritieke toepassingen zoals het eHealth-uitwisselingsplatform en de portaalsite SocialeZekerheid.be. In 2011 bevatte de SAN-omgeving van Smals meer dan 900 terabyte aan gegevens. And counting, zo klinkt het bij Smals: “Door de massale consolidatie en virtualisatie van servers zagen we de capaciteit op onze centrale opslagomgeving de voorbije twee jaar nog aangroeien met meer dan 100 procent per jaar.”

Het opslagnetwerk van Smals is geïnstalleerd over twee eigen datacenters te Brussel. Bedrijfskritieke gegevens worden op beiden plaatsen bewaard, zodat er geen zogenaamd ‘single-point-of-failure’ kan ontstaan en zodat een eventuele herstelprocedure in geval van zeer zware problemen of pannes tot een minimum beperkt blijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content