San Francisco in een soort mineur

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Een event als JavaOne – de grootste meeting voor Java ontwikkelaars buiten België – tja, you love it, you hate it.

Een event als JavaOne – de grootste meeting voor Java ontwikkelaars buiten België – tja, you love it, you hate it.

In ons geval ‘love it’, want anders heb je er niet een trip van haast 24 uur voor over eer je keurig en wel in je hotel bent ingechekt. Een trip inclusief de haast gebruikelijke ‘almost missing the connecting flight’-ervaring in Chicago (eens te meer konden we ons haast een hartaanval lopen…).

Om dan aan te komen in een San Francisco dat toch niet echt dezelfde stad als bij vorige gelegenheden lijkt te zijn. Zo waren de straten om 23u, op een zondag, nog leger dan we gewoonlijk gewend zijn. Bleek voorts tot onze grote verrassing dat de Virgin Megastore in Market Street zijn deuren had gesloten (nadat eerder de CompUSA er al het bijltje had bij neergegooid). Zelfs het aantal bedelaars leek kleiner te zijn… De crisis lijkt echt wel stevig toe te slaan in California.

Anderzijds voelen we ons niet bedreigd in de aanloop naar een event dat duizenden mensen samenbrengt in een enkel convention center in California. Uiteindelijk ligt dat toch niet zo ver van de besmettingshaarden van Mexicaanse griep, veronderstellen we, terwijl de aanwezigen op JavaOne letterlijk van over de hele wereld komen. Blijkbaar hebben de inrichtende machten daar toch oog voor, want iedereen die zich registreerde kreeg een flesje antibacteriële ‘hand gel’ die gegarandeerd – veronderstel ik – ‘kills 99,9% germs on hands’. Daarnaast staan er op verscheidene plaatsen ‘complementary dispensers’ waar je snel even je handen kan ontsmetten, een basisadvies tegen de verspreiding van de besmetting.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content