SAP blijft de grootste voor SCM-software

De markt voor Supply Chain Management en Procurement Software groeit. Maar dat is vooral bij kleinere spelers te merken.

De markt voor Supply Chain Management en Procurement Software groeit. Maar dat is vooral bij kleinere spelers te merken.

De markt groeide het afgelopen jaar met 7,3 procent volgens Gartner. Daarmee is de sector goed voor 8,9 miljard dollar. Volgens de marktanalist blijft de investering in supply chain prioritair voor bedrijven, zelfs wanneer men voor het IT-budget voorzichtiger uitgeeft.

Gartner merkt vooral meer concurrentie op prijsvlak en kleinere contracten. Tegelijk zorgen de overstap naar de cloud en naar abonnementen er voor dat de inkomstenstroom verandert.

SAP blijft daarbij marktleider en sterkste groeier in de top vijf met een aandeel van 23,9 procent (2,14 miljard dollar omzet), gevolgd door Oracle (16,3 procent), JDA Software (15 procent), Manhattan Associates (1,9 procent en Epicor (1,8 propcent).

Kleintjes groeien sneller

Gartner merkt op dat het marktaandeel van de tien grootste spelers er op vooruit gaat. Al is dat vooral te wijten aan overnames. Maar de gemiddelde groei bij de 58 bedrijven buiten de top tien ligt met 18,3 procent hoger dan daarboven. Dat wijst er volgens de analist op dat kleinere spelers de marktopportuniteiten grijpen en zich focussen op een competitief en complementair aanbod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content