SAP verzoent strategie met ‘operations’

Op Sapphire 2008 – voor het eerst sinds 8 jaar in Duitsland – lichtte Henning Kagermann toe hoe SAP nu binnen bedrijven strategie kan koppelen aan ‘operations’.

Op Sapphire 2008 – voor het eerst sinds 8 jaar in Duitsland – lichtte Henning Kagermann toe hoe SAP nu binnen bedrijven strategie kan koppelen aan ‘operations’.

De overname van Business Objects speelt hierin een hoofdrol. De demo nademo – in een verrassend vlotte Britse stijl – illustreerde hoe vandaag al enerzijds verschillende types businessnetwerken en anderzijds bedrijfsflexibiliteit met SAP’s Business suite en BO’s BI producten kan worden verwezenlijkt.

Voor SAP’s ceo Henning Kagermann betekent dit na het SOA-gericht maken van SAP-producten, nu ook de mogelijkheid om ‘collaborative networks’ te ondersteunen. Uiteindelijk waren ‘operations’, ‘insight’ en ‘flexibility’ de drie sleutelwoorden in zijn verhaal. In het bijzonder werden de mogelijkheden aangetoond om inzicht te verkrijgen in bedrijfsprocessen, die aan te passen en vervolgens in ‘operations’ om te zetten. Volgens Kagermann vormt dit de mogelijkheid van een ‘closed loop business performance optimisation’. “We leven in ‘challenging’ tijden’,” aldus Kagermann, “en dat is goed. Wie snel is, zal het maken!” De grenzen tussen bedrijven, ook landsgrenzen verdwijnen en iedereen moet meer ‘agile’ zijn. En dat natuurlijk met SAP…

Het event ging overigens van start met een videootje waarin het jongleren van de verschillende taken en noden binnen een bedrijf werd geïllustreerd door virtuose voetbaljongleurs. Een voetbalthema dat natuurlijk niets te maken had met het pure toeval dat team van Hoffenheim – gesponsord door SAP-medestichter Dietmar Hopp – de dag voordien zijn promotie naar de eerste klassde van het Duitse voetbal had verzekerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content