SAS is in z’n sas

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nu het moederbedrijf een mooi financieel plaatje heeft afgeleverd, kan ook het Belux-filiaal van SAS sterke resultaten voorleggen.

Nu het moederbedrijf een mooi financieel plaatje heeft afgeleverd, kan ook het Belux-filiaal van SAS sterke resultaten voorleggen.

SAS haalde in 2008 wereldwijd een omzet van 2,28 miljard dollar, 5,2 procent meer dan vorig jaar. In de Belux ging de verkoop van licenties met 14 procent vooruit tot 30 miljoen euro. In de voorbije 3 jaar steeg de licentieverkoop met maar liefst 40 procent.

Volgens Patrick Van Deven, country manager Belux bij SAS, zijn de belangrijkste sectoren voor het bedrijf de bank- en verzekeringssector, de distributie, de media en de publieke sector. Hij noemt referenties als Fortis Bank Belgium, Dexia Bank Luxemburg, Nuon, Sanoma, de Vlaamse gemeenschap en de FOD Economie en Sociale Zekerheid. Vooral de activiteiten rond risk management, optimalisatiesoftware en oplossingen voor de nutssector deden het erg goed.

Om de implementatie te verzekeren heeft SAS ook nieuwe partners aangetrokken, zoals Arhs Group, Deloitte, RealDolmen en SBI Consulting.

“Voor 2009 verwachten we ook een groei, zowel voor de groep als voor de Belux-regio, maar hoogstwaarschijnlijk zal die bescheidener zijn”, aldus nog Van Deven. Hij zegt dat de pure focus van SAS op business analytics een duidelijk voordeel oplevert ten opzichte van concurrenten, op een markt die sterk geconsolideerd is. Dit jaar wordt ook SAS 9.2 gelanceerd, een versie verbeterd is op vlak van fraudebestrijding, klantenkennis, risicobeheer en analytics.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content