SAS: “Tevreden medewerkers boeken recordomzet”

SAS boekte in 2012 opnieuw een recordomzet van 2,87 miljard dollar. Volgens Ceo Jim Goodnight is dat grotendeels te danken aan de goede behandeling van zowel werknemers als klanten.

SAS boekte in 2012 opnieuw een recordomzet van 2,87 miljard dollar. Volgens Ceo Jim Goodnight is dat grotendeels te danken aan de goede behandeling van zowel werknemers als klanten.

SAS, wereldwijd marktleider in business intelligence en analytics software, boekte vorig jaar 5,4% meer omzet en maakte voor het 36ste jaar op rij winst. SAS realiseerde 47% van zijn omzet in Amerika, 41% in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en 12% in Azië. Het bedrijfsonderdeel dat het sterkste groeide, was SAS Solutions OnDemand. Deze SaaS (software-as-a-service) BI-oplossing groeide wereldwijd met 15%.

SAS blijft een van de aantrekkelijkste IT-bedrijven om voor te werken. Fortune riep het bedrijf onlangs nog uit tot tweede aantrekkelijkste Amerikaanse werkgever na Google . En ook bij ons was het bedrijf vorig jaar “beste werkgever”, net zoals overigens in Zweden. SAS werd al in 17 verschillende landen uitgeroepen tot aantrekkelijkste werkgever.

Volgens Ceo Jim Goodnight is dit een bewuste strategie van zijn bedrijf. “Er bestaat een sterk verband tussen de mooie financiële resultaten van SAS en de goede behandeling van onze medewerkers en klanten,” zegt Jim Goodnight. “Als mensen voelen dat ze vertrouwd worden, zijn de resultaten fenomenaal. Wij vinden het heel belangrijk om een aangename werkplek te creëren, niet alleen in de V.S., maar ook wereldwijd.”

Het personeelsbestand van SAS groeide vorig jaar wereldwijd met 7 procent tot 13.442 medewerkers. Het bedrijf investeerde ook een kwart van zijn omzet in onderzoek en ontwikkeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content