Satya Nadella hoogstwaarschijnlijk nieuwe CEO Microsoft

Het is nog niet officieel, maar het lijkt er op dat cloudverantwoordelijke Satya Nadella Steve Ballmer zal opvolgen bij Microsoft.

Het is nog niet officieel, maar het lijkt er op dat cloudverantwoordelijke Satya Nadella Steve Ballmer zal opvolgen bij Microsoft.

Nadella is 46 en is enterprise en cloud chief executive officer. Volgens bronnen van Bloomberg staat hij nu bovenaan de lijst om Microsoft te leiden waarbij John Thompson de functie van voorzitter zou overnemen van Bill Gates. Diezelfde bronnen zeggen overigens dat Gates, als hij zou aftreden, vermoedelijk weer meer betrokken zal zijn bij productontwikkelingen binnen Microsoft.

Nadella is afkomstig van India bleef actief in de VS nadat hij er studeerde. Hij werkte eerst voor Sun Microsystems alvorens in 1992 bij Microsoft te beginnen. Daar leidde hij onder meer R&D voor Online Services en later de Servers & Tools afdeling van het bedrijf. Over de jaren heen transformeerde hij die afdeling naar clouddiensten.

Thompson is momenteel onafhankelijk bestuurslid bij Microsoft, ceo van Virtual Instruments en is vooral bekend als voormalig ceo van Symantec (1999-2009). Daarvoor werkte hij ruim 28 jaar voor IBM.

De intentie om Nadella tot nieuwe koning te kronen zijn nog niet definitief. Afgelopen dagen raakte al bekend dat Hans Vestberg, ceo van Ericsson, geen intentie heeft om het Zweedse telecombedrijf in te ruilen voor Redmond. Ook Alan Mulally van Ford blijft trouw aan zijn bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content